preguntes
Las Adicciones, el afrontamiento, ansiedad y depresion, estres, salud mental, tdah, hiperactividad, dèficit atencion, terapia online, psicologia online
faqs, preguntes, psicòleg, control, sessions, mútues, costos, psicoteràpia, vergonya, consulta, emocions, benestar emocional, tractament, Arturo Argelaguer
306
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-306,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-703
 

FAQs

Preguntes

Pràcticament tothom, en un moment o altre de la vida, ens fem la pregunta de si necessitem l’ajuda d’un psicòleg o bé serem capaços de gestionar els problemes tot sols, sobretot davant de situacions noves o de moments particularment estressants, que fan que la pròpia persona no es trobi bé amb sí mateixa.

 

Donar aquest primer pas i començar una psicoteràpia no sol ser una decisió gens fàcil, a vegades pels temors al què diran, altres per vergonya, o fins i tot pot ser per què no se sap massa bé en què consisteix…

 

Massa vegades s’acaba consultant el psicòleg quan ja no es pot més, quan el quadre de patiment és tant feixuc que ja s’ha perdut el control de les emocions i, fins i tot, el del nostre comportament, tant en l’àmbit personal com familiar, social o professional. I és una veritable llàstima, doncs un bon tractament psicològic suposa un potent motor de canvi personal que ajuda les persones a resoldre el malestar emocional i a millorar el benestar personal.

Quan i per què anar al psicòleg?

Per trobar-se a gust amb un mateix

Si bé no hi ha cap raó “obligatòria” per anar al Psicòleg, el cert és que quan les emocions ens incomoden, la psicoteràpia és una eina excel·lent de millora personal, increment de l’autoestima, reconeixement d’errades i equivocacions i d’increment de l’autoestima.

Per tenir un punt de vista objectiu i professional

Per tenir un punt de vista objectiu i professional al respecte d’allò que ens està succeint, mitjançant el qual ens proposaran un treball adaptat a les nostres necessitats i ens permetrà afrontar les nostres pors, exercir les nostres responsabilitats i anar recuperant el nostre benestar.

Per recuperar el control

Per recuperar el control del nostre dia a dia i de les nostres emocions mitjançant una teràpia pensada en la nostra pròpia manera de viure la vida i adaptant-la a l’entorn psicosocioal en el que estem immersos.

Per treballar les relacions interpersonals

Per treballar les relacions interpersonals, ja sigui amb la nostra parella, la família, les amistats o amb qui nosaltres volem. Això ens permetrà dur a terme una millor interacció amb els altres, aprenent a respectar-los i a ser respectat.

Les sessions de psicoteràpia

Durada i freqüència de les sessions privades

La durada de les sessions de Psicoteràpia s’estableix en funció de les necessitats de cada pacient i de la valoració que en faci el professional al llarg de la consulta. En el nostre cas treballem per objectius, amb pautes, eines i solucions concretes. La durada aproximada de les sessions és de 45 minuts.

 

Durant les sessions terapèutiques els psicòlegs escoltem, preguntem, analitzem i prenem notes que ens permeten definir, conjuntament amb tu, els objectius a assolir i, sobretot, arribar a un diagnòstic per tal d’escollir i aplicar el tractament que t’aporti les eines més eficients a cada moment.

 

La freqüència de les visites (setmanals, quinzenals, mensuals…) s’estableix d’acord a la problemàtica específica que s’estigui tractant, a les necessitats de la persona i a la disponibilitat horària d’ambdues parts.

 

Els nostres tractaments solen tenir un promig d’entre cinc i deu sessions, si bé dependrà molt del treball de la persona a cada moment.

Quina durada i freqüència tenen les sessions de les mútues?

Les sessions amb els mutualistes, com a les privades, proposem una teràpia per objectius concrets i específics. Cerquem que aquestes sessions siguin efectives per tu, i per això no fem les típiques sessions de 15/20 minuts, sinó que tenen una durada aproximada de 45 minuts, igual com fem amb les privades, per mantenir la qualitat i efectivitat de la psicoteràpia. És per això que us demanarem dos talons o autoritzacions a cada sessió, i la freqüència d’aquestes serà setmanal/quinzenal.

 

Els nostres tractaments consten d’una primera sessió inicial on es fa un recull de dades i situacions personals, on s’estableixen uns objectius inicials i es proposa un seguit d’eines i pautes a desenvolupar, fins la propera sessió.

 

Les entitats i mútues amb les que treballem són:

Assistència Sanitària (ASC)

Mútua General de Catalunya (MGC)

Agrupació Mútua / Agrupació

MútuaCat / Mútua Manresana

DKV / Muface / Mugeju / Vivaz

Quins són els preus de les sessions/visites de psicologia?

A1. Sessions individuals:

 

Primera sessió, consultes aïllades o cita urgent: 75€

Visites successives. Freqüència setmanal o quinzenal, en funció de cada casuística: 60€

Paquets de 5 sessions, a utilitzar en 60 dies (s’abona a la 1a visita): 250€

Entitats amb convenis específics i Mútues no concertades (preu preferencial): 50€

 

A2. Sessions familiars i de parella:

 

Primera sessió, consultes aïllades o cita urgent: 90€

Visites successives, amb una freqüència setmanal o quinzenal, en funció de cada casuística: 75€

Paquets de 5 sessions, a utilitzar en 60 dies (s’abona a la 1a visita): 300€

Entitats amb convenis específics i Mútues no concertades (preu preferencial): 60€

En quins cassos us retornen el cost de les sessions?

Si estàs pagant una pòlissa de reemborsament a la companyia d’assegurances i compleixes els requisits que et demanen, pots estalviar-te entre un 80% i un 100% del seu cost.

 

Per exemple, si una sessió costa 50€ (cal mirar cada cas en concret) i la teva companyia d’assegurances t’abona el 80% del seu cost, aleshores la sessió et costarà tant sols 10€.

 

Amb l’assegurança de reemborsament tant sols hauràs de demanar-nos una factura, i la teva companyia et farà l’abonament que tingueu pactat.