preguntes
Las Adicciones, el afrontamiento, ansiedad y depresion, estres, salud mental, tdah, hiperactividad, dèficit atencion, terapia online, psicologia online
faqs, preguntes, psicòleg, control, sessions, mútues, costos, psicoteràpia, vergonya, consulta, emocions, benestar emocional, tractament, Arturo Argelaguer
306
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-306,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

FAQs

Preguntes

Pràcticament tothom, en un moment o altre de la vida, ens fem la pregunta de si necessitem l’ajuda d’un psicòleg o bé serem capaços de gestionar els problemes tot sols, sobretot davant de situacions noves o de moments particularment estressants, que fan que la pròpia persona no es trobi bé amb sí mateixa.

 

Donar aquest primer pas i començar una psicoteràpia no sol ser una decisió gens fàcil, a vegades pels temors al què diran, altres per vergonya, o fins i tot pot ser per què no se sap massa bé en què consisteix…

 

Massa vegades s’acaba consultant el psicòleg quan ja no es pot més, quan el quadre de patiment és tant feixuc que ja s’ha perdut el control de les emocions i, fins i tot, el del nostre comportament, tant en l’àmbit personal com familiar, social o professional. I és una veritable llàstima, doncs un bon tractament psicològic suposa un potent motor de canvi personal que ajuda les persones a resoldre el malestar emocional i a millorar el benestar personal.

Quan i per què anar al psicòleg?

Per trobar-se a gust amb un mateix

Si bé no hi ha cap raó “obligatòria” per anar al Psicòleg, el cert és que quan els aspectes físics i emocionals ens incomoden, la psicoteràpia és una eina excel·lent de millora personal, d’increment de l’autoestima, de reconeixement d’errades i d’equivocacions i d’incrementar el respecte envers nosaltres mateixos.

Per tenir un punt de vista objectiu i professional

Per tenir un punt de vista objectiu i professional al respecte d’allò que ens està succeint, mitjançant el qual ens proposaran un treball adaptat a les nostres necessitats i ens permetrà afrontar les nostres pors, exercir les nostres responsabilitats i anar recuperant el nostre benestar.

Per recuperar el control

Per recuperar el control del nostre dia a dia i de les nostres emocions mitjançant una teràpia pensada en la nostra pròpia manera de viure la vida i adaptant-la a l’entorn psicosocioal en el que estem immersos.

Per treballar les relacions interpersonals

Per treballar les relacions interpersonals, ja sigui amb la nostra parella, la família, les amistats o amb qui nosaltres volem. Això ens permetrà dur a terme una millor interacció amb els altres, aprenent a respectar-los i a ser respectat.

Qüestions sobre les sessions

Quan duren les sessions?

La durada de les sessions de Psicoteràpia s’estableix en funció de les necessitats de cada pacient i de la valoració que en faci el professional al llarg de la consulta. Inicialment parlem de sessions de 50-60 minuts.

Quina serà la freqüència de les sessions?

La freqüència de les visites (setmanals, quinzenals, mensuals…) s’estableix d’acord a la problemàtica específica que s’estigui tractant, a les necessitats de la persona i a la disponibilitat horària d’ambdues parts.

Quina durada i freqüència tenen les sessions de mútues?

Les sessions de mútues tenen una durada de 30 minuts per taló o autorització i una freqüència setmanal.

En quin cas puc demanar un reemborsament del cost de les sessions?

Si estàs pagant una pòlissa de reemborsament a la companyia d’assegurances i compleixes els requisits que et demanen, pots estalviar-te entre un 80% i un 100% del seu cost.

 

Per exemple, si una sessió costa 50€ (cal mirar cada cas en concret) i la teva companyia d’assegurances t’abona el 80% del seu cost, aleshores la sessió et costarà tant sols 10€.

 

Amb l’assegurança de reemborsament tant sols hauràs de demanar-nos una factura, i la teva companyia et farà l’abonament que tingueu pactat.